ΣΥΝΤΕΧΝΙΚΗ

ΞΥΛΙΝΟ ΔΑΠΕΔΟ

Σε μία ανακαίνιση, η σημαντικότερη λεπτομέρεια είναι το δάπεδο που θα επιλεχθεί, διότι αυτό θα καθορίσει την αισθητική του συνόλου. 

Παρόλο που υπάρχουν πάρα πολλές επιλογές δαπέδων, όπως πλακάκι, μάρμαρο, πατητή, ένα υλικό είναι διακεκριμένο εδώ και πολλά χρόνια: το παρκέ.

Τα ξύλινα δάπεδα, παρκέ, δίνουν μια ζεστή και κλασσική πινελιά στον χώρο. Υπάρχουν πολλές χρωματικές επιλογές, που μπορούν να συνδυαστούν με διαφορετική διακόσμηση και στυλ.

Τι να προσέξετε στην επιλογή παρκέ δαπέδου:

  1. Αρχικά πρέπει να αποφασίσετε, εάν θα τοποθετήσετε ξύλινο δάπεδο σε όλα τα δωμάτια. (Σαλόνι, υπνοδωμάτια, κουζίνα). Το παρκέ είναι κατάλληλο και για τους τρεις αυτούς χώρους.
  2. Το χρώμα που θα επιλέξετε πρέπει να ταιριάζει με όσα έπιπλα σκοπεύετε  να κρατήσετε. Αυτό θα βοηθήσει στο να διατηρήσετε μια αισθητική, χωρίς να φαίνεται κάτι παλιό ή καινούργιο.
  3. Δεν θα πρέπει όμως να διαλέξετε ακριβώς το ίδιο χρώμα με τα υπόλοιπα ξύλινα έπιπλα. Ίσως θεωρήσετε, ότι με αυτόν τον τρόπο δώσει ένα ενιαίο και ευχάριστο αποτέλεσμα, αλλά θα κάνει τον χώρο να δείχνει βαρετό και θα είναι κουραστικό στην όψη. Αντ’ αυτού μπορείτε να διαλέξετε διαφορετική απόχρωση του ίδιου χρώματος.
  4. Εάν έχετε μικρό χώρο, το ανοιχτόχρωμο ξύλο είναι το κατάλληλο. Ειδικά πλέον που υπάρχουν και οι αποχρώσεις του γκρι, δεν υπάρχουν περιορισμοί.
  5. Πρέπει να είστε προετοιμασμένοι για την καλή συντήρηση του δαπέδου. Είναι ιδιαίτερα καλαίσθητο υλικό, αλλά είναι και εξίσου ευαίσθητο. Θα χρειαστούν ειδικά υλικά στον καθαρισμό του, και εάν δεν γίνεται σωστή χρήση, πιθανότατα θα χρειαστεί κάποια στιγμή και γυάλισμα.

Εν τέλη, εάν σας αρέσει το ξύλινο δάπεδο, ως αποτέλεσμα, αλλά θέλετε να αποφύγετε την συντήρηση, υπάρχει λύση. Πλέον, υπάρχουν πλακίδια τύπου ξύλο, τα οποία έχουν τον χρωματισμό και τα φυσικά νερά του ξύλου, και το αποτέλεσμα είναι πάρα πολύ ρεαλιστικό.