ΣΥΝΤΕΧΝΙΚΗ

ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΣΤΟ ΜΑΡΟΥΣΙ

Το παρακάτω φωτογραφικό υλικό, είναι μια ανακαίνιση 2όρφης μονοκατοικίας. Στον ισόγειο όροφο είναι το χωλ, το σαλόνι, το γραφείο, η κουζίνα, και το λουτρό επισκεπτών. Στον 1ο όροφο, είναι τα υπνοδωμάτια, το δωμάτιο- ντουλάπα και το προσωπικό λουτρό.

Ο ιδιοκτήτης ήθελε ένα γήινο και φιλόξενο αποτέλεσμα, για αυτό διάλεξε να επικρατεί το ξύλινο στοιχείο και με σκούρες λεπτομέρειες διακοσμήσεως.

Η μονοκατοικία, πριν την ανακαίνιση, ήταν ένας ακατοίκητος χώρος για 7έτη. 

Το δάπεδο ήταν το κλασσικό μωσαϊκό, οι Υδραυλικές και ηλεκτρολογικές παροχές είχαν φθορές, και η διαμερισματοποίηση του χώρου δεν βοηθούσε στην λειτουργικότητα και στην ελεύθερη κυκλοφορία του αέρα, τοποθετήθηκαν κουφώματα αλουμινίου και γυψοσανίδες στις οροφές για την δημιουργία διακοσμητικού κρυφού φωτισμού.

Έγιναν ριζικές αλλαγές, γκρεμίστικαν όλα τα παλαιά τοιχία και εντιχοισμένα έπιπλα, δημιουργήθηκαν νέες Υδραυλικές και ηλεκτρολογικές παροχές, τοποθετήθηκαν σωληνώσεις φυσικού αερίου, όπως και λέβητας, τοποθετήθηκε σύστημα συναγερμού με κάμερες ασφαλείας, τα φώτα και τα ρολά των μπαλκονιών και παραθύρων συνδέθηκαν με σύστημα Wifi, για έλεγχο από το κινητό τηλέφωνο.

Όπως φαίνεται και μέσα από τις φωτογραφίες, η μονοκατοικία αυτή πλέον είναι ένας ευχάριστος χώρος με ενιαία διαμερισματοποίηση, που βοηθά στην πιο άνετη διαβίωση.